2020

Gabriella Zombory

Traductora literària (castellà, català, hongarès), estudiant de doctorat, professora

Hongria

Del 9 al 15 de març de 2020

Biografia —

Gabriella Zombory va néixer a Buenos Aires, l’Argentina, però des de fa dues dècades viu a Budapest, Hongria. És traductora literària, professora d’idiomes i estudiant de doctorat en Filologia Hispànica a la Universitat Eötvös Loránd. Està previst que defensi la seva tesi a principis de 2020. En ser bàsicament bilingüe, Gabriella tradueix de l’espanyol a l’hongarès i de l’hongarès a l’espanyol, principalment teatre, però també contes curts i novel·les. Del català va traduir contes de Pere Calders.

En els últims cinc anys ha estat treballant en diferents projectes destinats a difondre el teatre contemporani espanyol a Hongria, publicant traduccions, convidant autors i organitzant una sèrie d’esdeveniments amb tallers, taules rodones, conferències i obres de teatre.

Projecte a Faber —

Treballaré amb Dóra Bakucz, Balázs Déri i Krisztina Nemes en la traducció de textos catalans contemporanis. La idea és fer un panorama de Catalunya a través de la literatura, el teatre, l’assaig de ciències socials i la poesia. Cada una de nosaltres es dedicarà a un, dos, tres textos, i vam publicar el resultat en una nova revista literària PIM que està disposada a dedicar un suplement complet a el tema de Catalunya.