2019

Irene García Losquiño

Professora adjunta i escriptora, Universitat d’Alacant

Alacant (País Valencià)

Del 22 al 30 d’octubre de 2019

Biografia —

Academia

Irene García és investigadora i professora adjunta de la Universitat d’Alacant. La seva especialitat és la cultura víking, centrant-se especialment en la interacció víking amb les regions en les quals van realitzar incursions i es van establir. És doctora en Estudis Escandinaus per la Universitat d’Aberdeen i ha publicat sobre inscripcions rúniques i topònims.

Irene també és escriptora. Recentment ha acabat la seva primera novel·la i actualment està escrivint un llibre de no ficció sobre fets menys coneguts dels víkings. Irene està profundament interessada en els debats interdisciplinaris sobre les formes en què les cultures han interactuat entre si al llarg de la història i com això es reflecteix en el llenguatge i altres aspectes culturals.

Projecte a Faber —

Durant la meva estada a Faber, espero contribuir al tema de les polítiques de diversitat de la residència amb el meu coneixement de la migració des d’una perspectiva històrica. Estic desitjant tenir una discussió fructífera amb una varietat de pensadors, artistes, acadèmics i escriptors que estan explorant el tema des de diferents perspectives, el que segurament enriquirà el meu propi treball. També dedicaré la meva estada a la investigació sobre la migració de les tradicions legals víkings als territoris en què es van establir fora d’Escandinàvia.