2018

Irene Pasquinelli

Doctoranda en geometria hiperbòlica complexa

Durham (Anglaterra)

Del 19 de febrer al 4 de març de 2018

Biografia —

Va néixer a Pescara, a Itàlia, i en va marxar fa gairebé deu anys per seguir la seva passió: les matemàtiques. Va estudiar a Roma per graduar-se i es va traslladar a París per fer un master a l’Escola Politècnica. Actualment és estudiant de doctorat a Durham, el Regne Unit.

Va treballar en diferents camps de la geometria, que tenen aplicacions en diferents problemes de la vida, com l’estudi de l’univers i la teoria de cordes en física, l’estudi de cristalls en química, etc.

Actualment treballa en dinàmiques sobre superfícies i en xarxes hiperbòliques complexes.

La seva feina també la fa viatjar molt, perquè la creativitat està estimulada per les interaccions amb diferents cultures. Per exemple, va passar un any al Japó amb una beca de recerca. Estima les llengües que ha après durant els seus viatges, però per ella les matemàtiques són el llenguatge més lògic de tots.

Projecte —

Durant la meva estada a Faber estudiaré com usar ordinadors per abordar problemes de matemàtiques. Ens centrarem en l’ús de Sage, un programari matemàtic. Es pot utilitzar per descriure les estructures algebraiques que descriuen les tessel·les que treballo per al meu doctorat. De fet, com es pot cobrir un pis amb rajoles, el mateix es pot fer en diferents espais i en dimensions superiors. Sage pot descriure les transformacions de l’espai que envien una rajola fixa en tots els altres.