2020

Iva Ticic

Professora i escriptora

Zagreb (Croàcia)

De l 23 al 31 de març de 2020

Biografia —

Iva Ticic és una artista i professora internacional. Té un mestratge en Literatura Anglesa i Oratòria de la Universitat de Zagreb, Croàcia i un mestratge en Belles Arts en la Poesia de Sarah Lawrence College, Nova York. Els seus viatges l’han reubicat per residir, estudiar i treballar en llocs tan diversos com Nova York, els Estats Units i Guangzhou (la Xina). Avui viu al seu país natal, Croàcia.

La poesia d’Iva està influenciada per allò personal, musical, interrelacional i global. A més, és una professora àvida que creu fermament en el poder dels joves per canviar el nostre futur col·lectiu cap a millor. Fins ara, ha publicat un llibre de capítols, titulat Alícia Greenpoint (Finishing Line Press, 2015). Finalment, durant aquesta residència treballarà en el seu primer manuscrit complet, amb l’esperança d’acabar-lo a finals d’any.

Projecte a Faber —

Vull concentrar-me a completar finalment la meva primera col·lecció completa. Durant la residència escolliré els poemes que s’utilitzaran per a aquest projecte en particular i descobriré com es connecten entre si en un conjunt narratiu. M’agradaria aprofitar l’estada per difondre físicament els poemes i veure’ls com les seves pròpies entitats. Vull jugar amb la forma en què treballen i la manera que estan prenent en termes de temes com la llar, la distància, la intimitat, l’espai per respirar. Una vegada que acabi de trobar els fils comuns i (esperem!) un títol, tindré molta claredat sobre cap a on es dirigeix ​​aquest treball.