2017

Jakuta Alikavazovic

Escriptora i traductora

França

Del 4 a l’11 de febrer de 2017

Biografia —

Jakuta Alikavazovic va néixer a París de pares bosnians i montenegrins. Després d’estudiar a l’Ecole Normale Supérieure, va ser professora de literatura americana i arts visuals a la Sorbona. La seva ficció se centra en la nostra relació amb l’art i la tecnologia, en les conseqüències de la pèrdua i en la vida que es desenvolupa en un entorn urbà sempre canviant. Ha col·laborat amb diversos mitjans periòdics. També ha traduït al francès novel·les d’autors americans com ara Lila Azam Zanganeh, i actualment està treballant en la traducció dels assaigs de David Foster Wallace.

Jakuta Alikavazovic està treballant en la seva quarta novel·la. La primera, Corps volatils, publicada el 2007 a França, va guanyar el premi Goncourt a la primera novel·la.

Projecte —

A Faber treballaré en el meu projecte Strange Things in a Stranger Language: A Collection for the 21st Century, un recull de microficcions al voltant de la desorientació i la descoberta que se sent com a viatger, o com a emigrant. M’agradaria copsar el moment en què ens hem d’enfrontar a coses estranyes i confuses, fer una mena de repositori de sentiments que s’obliden fàcilment, ja que res no és més fonedís que la sensació de novetat.