2018

Jens Mönig

Investigador de SAP

Gäufelden (Alemanya)

From May 7 to May 14, 2018

Biografia —

GitHub

Jens Mönig és investigador de SAP i crea entorns de programació interactiva. És un fanàtic dels blocs de codificació visual. Jens és arquitecte i creador, juntament amb Brian Harvey, del llenguatge de programació “Snap! Construeix els teus propis blocs” de la IC Berkeley utilitzat en el pla d’estudis introductori “Bellesa i alegria de la computació”. Anteriorment, Jens havia treballat amb Alan Kay en llenguatge de programació GP juntament amb John Maloney i Yoshiki Ohshima, i va ajudar a desenvolupar Scratch per al Laboratori de Mitjans MIT i el programari empresarial escrit en MioSoft. Jens és un advocat totalment qualificat a Alemanya i ha estat advocat, assessor corporatiu i conferenciant durant molts anys abans de redescobrir el seu amor per la programació a través de Scratch i Squeak. Per oci, un Jens li agrada tocar la guitarra i tocar la mandolina.

Projecte —

Projecte conjunt amb Tom Lauwers, Bernat Romagosa i John Maloney

MicroBlocks és un nou llenguatge de programació inspirat en Scratch que s’executa directament en microcontroladors com els que incorporen les plaques micro:bit, NodeMCU i uns quants Arduinos.

MicroBlocks permet una programació interactiva, dinàmica i en paral·lel, igual que Scratch, però amb l’afegit que els programes funcionen de forma autònoma dins de la placa, sense necessitat d’estar connectats a l’ordinador. MicroBlocks ofereix, així, la flexibilitat i interactivitat de la programació per blocs, sense renunciar a la construcció de projectes amb aplicació al món real.

Amb MicroBlocks podem construir instruments musicals, joieria interactiva, jocs electrònics o aparells de mesura, sempre mitjançant blocs.