2019

John Maloney

Informàtic i creador de sistemes de programació per a principiants

Cambridge (Massachusetts, EUA)

Del 30 d’abril al 13 de maig del 2019

Biografia —

John Maloney és més conegut per cocrear Scratch, un llenguatge de programació de blocs per a principiants utilitzat per 39 milions de nens d’arreu del món. Scratch va sorgir de Squeak i Etoys, que John va ajudar a crear mentre treballava pel Dr. Alan Kay en Apple i Disney. Abans d’això, John va treballar en Self, un llenguatge de programació poc conegut que va ser la inspiració per a Javascript.

A John li agrada treballar amb músics, artistes i dissenyadors. Va passar un any en el grup de Roger Danneberg a CMU, treballant amb músics per crear eines per a la interpretació i l’acompanyament musical. Més tard, a Walt Disney Imagineering, John va treballar amb artistes i dissenyadors per crear i provar una sèrie d’instal·lacions per als parcs temàtics de Disney.

MicroBlocks (http://microblocks.fun), el projecte actual de John, té com a objectiu fer que la programació de dispositius físics com el micro: bit de la BBC sigui tan fàcil com la programació en Scratch.

A John li agrada tocar el baixó, l’avantpassat renaixentista del fagot.

Projecte —

MicroBlocks va debutar en la conferència de Robolot l’any passat. Des de llavors, ha estat utilitzat per centenars de nens a Catalunya i arreu del món. Els educadors sovint es sorprenen de la rapidesa amb què els nens adquireixen confiança i competència en l’ús de MicroBlocks.

No obstant això, MicroBlocks està lluny d’estar acabat. Pot ser més fàcil d’usar, més fàcil de desplegar i més versàtil. La Residència Faber permetrà a l’equip treballar junts en projectes específics, com el suport d’Internet of Things. I el que és més important, ens permetrà desenvolupar una visió compartida per fer arribar els MicroBloques a una audiència més àmplia a tot el món.