2019

Kirsten Ostherr

Doctora i MPH, especialista en mitjans de comunicació, investigadora en salut, analista tecnològica i professora de disseny centrada en humans

Houston, Texas (originalment prop de Boston, Massachusetts)

Del 28 de setembre al 3 d’octubre de 2019

Biografia —

Medical Futures Lab

Kirsten Ostherr, PhD, MPH és la professora d’anglès Gladys Louise Fox a la Universitat d’Arròs a Houston, Texas, on és especialista en mitjans de comunicació, investigadora de salut i analista de tecnologia. És fundadora i directora del programa d’Humanitats Mèdiques (2016) i del Laboratori de Futurs Metges (2012-present). La seva investigació sobre la confiança i la privacitat en els ecosistemes de salut digital ha estat presentada a Slate, The Washington Post, Big Data i Society i Catalyst. Kirsten és l’autora de Medical Visions: Producing the Patient through Film, Television and Imaging Technologies (Oxford, 2013) i Cinematic Prophylaxis: Globalization and Contagion in the Discourse of World Health (Duke, 2005). És editora Applied Media Studies (Routledge, 2018) i coeditora de Science/Animation, un nombre especial de la revista Discourse (2016). Kirsten està escrivint actualment un llibre titulat How Patients Became Data: The Ethics of Mining Personal Health Information.

Projecte —

Durant la meva estada a Faber, treballaré en un manuscrit d’extensió de llibre anomenat How Patients Became Data: The Ethics of Mining Personal Health Information. Els riscos de l’extracció no estan regulats de dades personals de salut, ja que particularment greus per a les poblacions amb antecedents de danys com a resultat de les pràctiques de vigilància de les organitzacions de salut. Aquest projecte utilitza mètodes teòrics, històrics i tècnics per omplir un lloc crític en el treball crític en la investigació sobre la política de vigilància de les dades de salut. Desenvoluparé tres conceptes teòrics (la dataficació de la salut, l’ecosistema metaclínic i els biomarcadors digitals) per aportar una perspectiva històrica sobre els llegats de la desconfiança que conformen les actituds actuals cap a l’intercanvi de dades entre les comunitats que han estat prèviament marginades.