2017

Lila Azam Zanganeh

Escriptora

França

Del 4 al 11 de febrer de 2017

Biografia —

Nascuda a París, filla de pares iranians a l’exili. Després d’estudiar literatura i filosofia, es va traslladar als Estats Units, on va ensenyar literatura, cinema i llengües romàniques a Harvard. Ha publicat articles literaris i entrevistes en mitjans com ara Le Monde, The Paris Review, The New York Times o El País. El seu primer llibre, Nabokov y la felicidad (Duomo, 2012), ha estat traduït a diversos idiomes, i actualment està enllestint la novel·la A Tale for Lovers and Madmen.

Zanganeh parla set llengües i és membre del comitè internacional Rescue Committee i del consell assessor de Libraries without Borders. Des de setembre del 2015, també és president de programes de Narrative4, una organització global d’intercanvi d’històries que promouen l’empatia radical.

Projecte —

A Faber treballaré en la fase final de la meva nova novel·la, A Tale for Lovers and Madmen. El llibre està estructurat en set colors, i la primera part (“Black”) té lloc en part a Catalunya. El llibre reescriu el poema èpic Chanson de Roland, i segueix un cavaller al llarg de 1.400 anys. “Black” està situat no només a la Barcino del segle IX, sinó també en una abrupta zona rural. Per mi, serà molt bonic, i fins i tot un xic miraculós, ser a Catalunya mentre enllesteixo aquest llibre.