2019

Macarena Dehnhardt

Estudiant de doctorat

Santiago (Xile)

De l’11 al 22 de novembre de 2019

Biografia —

PhD Student’s webpage

Macarena Dehnhardt és estudiant de doctorat xilena en el programa de Traducció i Estudis Interculturals, impartit per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

A Xile, va obtenir el títol de Llicenciada en Literatura Hispànica i Lingüística per la Universitat de Xile. Posteriorment va cursar un màster a la UAB. Durant el mestratge, va començar la seva investigació en la comunicació entre els serveis públics xilens i els immigrants haitians que van arribar a Xile. Per això, l’objecte d’estudi va ser abordat per les àrees de Polítiques d’Interpretació i Traducció dels Serveis Públics.

Avui, Dehnhardt està desenvolupant una investigació més profunda sobre aquest tema en la seva tesi doctoral, finançada per una beca atorgada pel govern xilè. L’objectiu és analitzar les polítiques de traducció que les institucions públiques xilenes han adoptat per superar les barreres lingüístiques amb els haitians i com aquestes polítiques es plasmen en diferents iniciatives en els àmbits de la salut i l’educació.

Projecte a Faber —

Durant la meva estada a Faber, exploraré la pregunta de recerca següent: Com les institucions públiques xilenes en els camps de la salut i l’educació superen les barreres lingüístiques que sorgeixen en la comunicació amb els immigrants haitians? 

D’una banda, aquesta pregunta em permetrà analitzar les polítiques relacionades amb la migració al país, considerant temes lingüístics i, d’altra banda, em permetrà descriure iniciatives específiques preses per diferents centres públics per comunicar-se amb els haitians, com ara intèrprets comunitaris i classes d’espanyol.

L’objectiu final d’aquesta anàlisi és escriure un article que pugui ser publicat en una revista especialitzada.