2018

Maluy Benet Salinas

Escriptora, traductora i fotògrafa

País Valencià (Espanya)

Del 22 al 26 de novembre de 2018

Biografia —

www.maluybenet.com

Soc escriptora, traductora i fotògrafa. Traductora de la Conselleria de Cultura (Generalitat Valenciana). Autora de literatura infantil: Els visitants de Mont-virolat (Ed. La Nau); literatura juvenil: L’últim paradís, Missatge en un rellotge, Un café sol (Ed. Tabarca); novel·la negra: La cuscusera farcida, premi L’Alcúdia; Els raigs sobre la finestra, I concurs eròtic Cafè Claca; Una petita història d’una dona qualsevol, II Premis Ciutat d’Alzira; La dona del claustre, Conta’m dona, Ajuntament de Catarroja…  

Resident a La casa de l’escriptor (Pasaia), Jiwar (Barcelona) i Can Serrat (el Bruc). Membre de l’AElC i CEDRO. Col·laboradora en el llibre de fotografia La Comunitat Valenciana, de Cristopher Makos, i en l’exposició de Sebastião Salgado a la Biennal de València. Il·lustradora del llibre Sentiments, del Grupo 10. He unit la literatura i la fotografia en l’exposició Presències, recull de mirades i veus de l’Àfrica negra, que he exposat en diverses sales del País Valencià.

Projecte —

El meu projecte de novel·la “Des de la peixera” naix de la meua preocupació per la corrupció i d’esbrinar el perquè les persones es corrompen, especialment polítics i empresaris. Un cop situat on es desenvolupa l’acció, amb la biografia dels personatges que hi intervenen, i els casos de corrupció elegits, el que tinc previst fer a la Residència Faber és unir aquests elements i construir la història a partir del moment concret en què comença el judici i son citats a declarar els personatges. On es veurà el seu lligam i les seues motivacions en la història.