2017

Marina Espasa

Escriptora, traductora i crítica literària

Catalunya

Del 23 al 30 de gener de 2017

Biografia —

Marina Espasa (Barcelona, 1973) és la cap de l’Oficina UNESCO Barcelona Ciutat de la Literatura de l’Ajuntament de Barcelona. Autora de dues novel·les –La dona que es va perdre (2012) i El dia del cérvol (2016)-, és crítica literària al diari ARA, traductora i professora de literatura a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Va ser periodista cultural a la televisió i a la ràdio.

Projecte —

Un cop quasi enllestida la traducció de l’anglès al català de l’assaig «Walking» de l’escriptor nord-americà Henry David Thoreau, em falta només redactar-ne un pròleg que el contextualitzi i n’expliqui els quatre trets bàsics, però que també serveixi per fer un repàs a altres autors que han tractat el mateix tema des d’altres punts de vista, autors que poden anar des de Nietzsche o Robert Walser fins a d’altres de més contemporanis, com Frederic Gros o Rebecca Solnit, l’autora de «Wanderlust. Una historia del caminar» (Capitán Swing, 2014).

Una estada a la Residència Faber d’Olot, un entorn únic, seria l’ocasió perfecta per revisar la traducció i escriure el pròleg, així com per fer bones passejades pels voltants de la residència, lluny de la ciutat, i aplicar l’experiència a l’escriptura.