2019

Marina Milner-Bolotin

Educadora científica i docent, escriptora de llibres de ciències, investigadora en educació científica, professora associada en educació científica de la Universitat de British Columbia (UBC).

Vancouver (el Canadà)

Del 19 de febrer al 2 de març de 2019

Biografia —

http://blogs.ubc.ca/mmilner/

La Dra. Marina Milner-Bolotin estudia com la tecnologia pot promoure la participació dels estudiants en la ciència i millorar la formació dels professors de ciències. Va obtener un màster en Física Teòrica a la Universitat Nacional de Kharkov, Ucraïna, el 1991, i va completar el doctorat en Educació Científica a la Universitat de Texas, a Austin, el 2001. Durant els darrers 25 anys, ha estat ensenyant i investigant l’educació científica a Israel, els Estats Units i el Canadà en els nivells K-12 i postsecundaris. Ha publicat més de 50 publicacions revisades per col·legues i ha estat coautora d’un llibre de text d’introducció a la física per a científics i enginyers utilitzat per milers d’estudiants universitaris. També ha dirigit més de 100 tallers de desenvolupament professional per a professors de ciències a escala internacional: al Canadà, els Estats Units, la Xina, Israel, Hungria, Dinamarca, Espanya i Alemanya. Ha ocupat llocs de lideratge en diverses organitzacions internacionals d’ensenyament de les ciències i consells editorials: Associació Americana de Mestres de Física, Junta de Recerca en Educació LUMAT, Fronteres en Educació STEM.

Projecte —

Aquest projecte examinarà la literatura d’investigació que il·lumina les pràctiques pedagògiques innovadores i millorades per la tecnologia dels formadors de professors europeus de matemàtiques i ciències. La comparació de les pràctiques utilitzades pels formadors de docents europeus i nord-americans i l’observació dels punts en comú i les diferències ens permetran obtenir noves perspectives i intercanviar idees. A més, l’examen de les investigacions pertinents mostrarà com els investigadors de l’educació a Europa i Amèrica del Nord aborden similituds (o diferències) en la formació de professors de matemàtiques i ciències. Hem d’aprendre molt encara els uns dels altres, especialment en el camp de les innovacions pedagògiques en la formació de professors de matemàtiques i ciències.