2018

Maxwell Mutanda

Arquitecte i educador

Harare (Zimbàbue)

Del 10 al 21 de gener de 2018

Biografia —

Maxwell Mutanda és cofundador de l’empresa de disseny Studio [D] Tale, amb seu a Londres, Harare i Ciutat del Cap. Va estudiar a l’Escola d’Arquitectura Bartlett de Londres. Un interès en l’ús del disseny i l’arquitectura per tractar les solucions de disseny social i ambiental orienta el seu enfocament. L’empresa experimenta disciplines amb una cartera que inclou arquitectura, exploració urbana, innovació en producció, disseny crític i comunicacions.

Studio [D] Tale ha presentat el seu treball a l’exposició Young Architects in Africa, un esdeveniment col·lateral a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2014, Àfrica: Arquitectura i Identitat al Museu d’Art Modern de Louisiana a Copenhaguen el 2015, la inaugural Bienal d’Arquitectura de Chicago com a Arc en Rêve a Bordeus i el London Design Festival. També és professor visitant a la Universitat de Ciutat del Cap.

Projecte —

El projecte de residència catalogarà la construcció comunitària en diferents punts de la història a partir dels edificis vernacles de l’Àfrica Meridional. En fer referència a exemples globals, que inclouen, entre d’altres, les comunitats de kibbutz a l’Orient Mitjà o les unitats familiars ampliades al sud d’Àsia, també s’extrauran d’exemples actuals com la comunitat Victoria Mxenge de Ciutat del Cap, un suburbi construït per un grup de dones que van aprendre a construir i formar un club d’estalvi local. La informació recollida es traduirà gràficament per comparar l’impacte en cada solució amb la mida del desenvolupament urbà.