2018

Mo Sirra

Investigador freelance en pràctica d’art, disseny i comissariat

Bagdad

Del 10 al 20 de gener de 2018

Biografia —

Mo Sirra té un enfocament epistèmic de les pràctiques d’art, disseny, cura i escriptura. La seva recerca està centrada en els modes de col·laboració i participació. Produeix un treball complex i divers que inclou intervenció, instal·lació artística, escultura, fotografia, vídeo i performance com “una espècie d’argument discursiu”.

Va ser guardonada amb MFA Fine Art, Oslo National Academy of the Arts | March Architectural Design UCL, Londres | MA Interior i Disseny especial, Col·legi d’Art i Disseny de Chelsea, UAL. Londres | Jan Van Eyck, Maastricht | Gerrit Rietveld Academy, llicenciatura de Disseny, Amsterdam i llicenciatura d’Arts Plàstiques, Acadèmia de Belles Arts, Bagdad. Les seves obres s’han exhibit en diverses exposicions individuals i col·lectives. Ha produït obres de gran abast de disseny. Ha fet presentacions i conferències en els instituts i locals d’art. Ha participat a Artist-in-Residence, i ha comissariat nombrosos programes d’espectacles i tallers arreu del món.

Projecte —

Treballaré en el meu projecte d’investigació basat en la pràctica interdisciplinària, “Construir construït: la politització de l’espai i l’eficiència del rendiment espacial”, que investiga els marcs teòrics i pràctics del disseny espacial i del mobiliari en el context de la formalitat de les activitats socials. Esquema d’habitatge en comparació amb la informalitat de la zona de barriada. Es pretén desenvolupar nous models, estratègies i productes que puguin tenir un paper decisiu en el desenvolupament i la transformació de la societat. Desenvoluparé la meva recerca a través d’un estudi de camp a alguns habitatges socials d’Olot, converses amb l’equip Faber i els participants, així com obtenir informació dels programes de residència; conferències, tallers, seminaris, etc.