2017

Noufel Bouzeboudja

Professor i escriptor

Algèria

Del 12 setembre al 10 d’octubre de 2016

Biografia —

Noufel Bozeboudja és un escriptor de la Kabília. Ha treballat com a profesor d’anglès. Ha dirigit diverses obres de teatre, ha escrit novel·les, ha col·laborat amb en diverses associacions i xarxes de treball, principalment en escriptura creativa i tallers de teatre. És col·laborador habitual de l’emissora amb seu als Estats Units Radio Numydia i de la plataforma Kabyle.com. Ha viscut a Espanya, Dinamarca (com a escriptor de l’ICORN), Bèlgica i França.

Noufel escriu en diverses llengües. Tradueix del kabil, àrab, anglès i francés. La seva darrera obra publicada és una novel·la en anglès titulada Una pedra al riu i un recull de contes en la seva llengua kabil: D Tayri Kan! (Només és amor). El seu poema cinemàtic ALLEGORIA ha estat premiat en diversos festivals internacionals.

Projecte —

Encara busco un títol, és una “comèdia seriosa” que vol denunciar tot tipus de extremismes en el món contemporani, especialmente en Europa. L’obra de teatre està vinculada a temes com a immigració, estereotips, discriminació laboral, extremisme religiós i nacionalista, guerra…
S’explica la historia de Massi, un nen robat d’Àfrica, “il·legalment” adoptat per la seva estimada mare. Massi és un adolescent que viu en una capital europea. Malgrat tenir títol universitari i estar qualificat, no té una bona feina per culpa del seu “nom i origen”. Intenta “trobar el seu camí”.