2018

Parvin Ardalan

Periodista, escriptora i activista

Suècia

Del 15 al 25 d’octubre de 2018

Biografia —

Parvin Ardalan és periodista, activista feminista i escriptora. Va ser la presidenta de redacció de les webs feministes com Iranian Feminists Tribune, Zanestan i Change for equality in Iran, on també va cofundar el Centre Cultural de la Dona i la campanya “Un millió de signatures”, un moviment de base destinat a derogar les lleis discriminatòries contra la dona.

Ardalan va guanyar el premi Olof Palme el 2007, el premi Hellman / Hammett el 2010 i el ROKS Womens’ Deed Award el 2015. És membre del PEN Suec i va residir com a escriptora convidada a Malmö City of Refuge de 2010 a 2012.

Ardalan va iniciar el Diàleg Feminista i el procés “Dones fent historia” 2013-2016 per revelar i reescribir la història de les dones immigrants a través de 100 anys a la ciutat de Malmö. Actualment és la cap de projecte de “Trobades de memòria migratòria” (Trobols de la Memòria de la Migració), on el coneixement, les experiències i les memòries dels migrants en diversos camps culturals s’estan redescobrint i duent a terme a Suècia.

Projecte —

A Faber vull estudiar l’immigració i les narratives que han de ser vistes, escollides i escrites des de diferents punts de vista. La meva vida i la meva immigració també han afectat la vida de la meva mare. Revela el fet que l’immigració no és només la història dels immigrants, sinó també la història dels que no volien o no podien immigrar. Són part de la realitat que normalment s’ignora. Em proposo mirar la meva immigració des de la memòria viatjant a la vida de la meva mare, i presentar algunes matisos de la seva vida a través de les seves narracions en el meu text, a la qual assisteixo per treballar a Faber.