2020

Philathia Bolton

Doctoranda i professora universitària

Estats Units

Del 12 al 18 de gener de 2020

Biografia —

La Dra. Philathia Bolton imparteix cursos de pregrau i postgrau en Literatura Nord-americana del segle XX a la Universitat d’Akron a Ohio. Els seus interessos de recerca inclouen escriptores, el moviment de drets civils dels Estats Units i estudis racials crítics. Ha impartit conferències sobre aquests temes en l’àmbit local i ha presentat les seves investigacions en conferències nacionals i internacionals dins de la seva disciplina. Philathia Bolton ha coeditat un volum recentment publicat sobre l’ensenyament de la raça titulat Teaching with Tension: Race, Resistance, and Reality in the Classroom. El seu assaig per al volum argumenta que la literatura negra nord-americana pot facilitar un tipus d’alfabetització racial entre els seus lectors. Ella situa la literatura negra americana dins d’un context racializat, americà i cultural mentre ofereix aquesta anàlisi. 

Philathia Bolton va rebre la seva llicenciatura de Spelman College i el seu doctorat en Filosofia en Estudis Americans de Purdue University-West Lafayette. En el seu temps lliure, li agrada cuinar, teixir i passar temps a la natura.

Projecte —

Durant la meva estada a Faber, investigaré i perfeccionaré el meu argument sobre la manera en què el colorisme impacta a certs personatges en obres selectes d’escriptors negres. Aquest argument aplicarà una lectura intersectorial a la dinàmica intraracial, mostrant les formes en què els personatges afrodescendents experimenten diferents graus de privilegi o discriminació a causa del colorisme, i suggeriré una raó per a això.