2019

Rodrigo Aldeia Duarte

Tècnic a l’Arxiu Nacional de Brasil, investigador de doctorat a l’UFRJ / IBICT (Brasil)

Rio de Janeiro (Brasil)

Del 20 de setembre al 4 d’octubre de 2019

Biografia —

Llicenciat en Història (2001), amb un màster en Memòria Social (2004). Cursos d’especialització en Gestió de Drets Humans (2003) i Gestió i Polítiques Culturals (2015). Després de treballar com a professor d’Història, va començar als Arxius Nacionals de Brasil el 2008, implicant-se en la mediació i els serveis de referència, l’accés a la informació i la democratització del patrimoni cultural.

Exdirector de l’Associació de Treballadors de l’Arxiu Nacional de Brasil (ASSAN). Participant en la Conferència Nacional d’Arxius de Brasil (2011). Escollit el 2012 per representar els arxius al Consell Nacional de Polítiques Culturals (CNPC) del Ministeri de Cultura de Brasil. Membre de la comissió organitzadora del III Congrés Nacional de Cultura de Brasil. Va formar part de la Pasarística Tècnica Internacional d’Arxius (STIA), dels Arxius Nacionals de França el 2013.

Excoordinador d’accés als arxius, responsable de l’accés als originals i còpies digitals de les col·leccions dels arxius nacionals del Brasil. Doctora investigadora de l’IBICT/UFRJ.

Projecte a Faber —

Actualment estic investigant per analitzar els usuaris de la informació, les seves demandes i les seves diferents formes que utilitzen els documents dels Arxius Nacionals del Brasil amb la finalitat de comprendre les demandes d’informació dels usuaris acadèmics i no acadèmics dels fitxers. També espero fer un debat bibliogràfic general considerant experiments tant al Brasil com a l’estadi internacional per definir millor el concepte d’estudis de l’usuari. Durant la meva estada a Faber tinc la intenció d’examinar les dades relativament rellevants a les demandes de documentació dels usuaris del 2006 a propòsit bibliogràfic i articulat del 2018.