2018

Roxanna Pastor Fasquelle

Especialista en primera infància

Ciutat de Mèxic (Mèxic)

Del 17 al 27 d’ abril de 2018

Biografia —

Roxanna Pastor és professora universitària de la Facultat de Psicologia de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM). Durant els darrers trenta anys, juntament amb els seus estudiants de postgrau, ha après dels nens, les famílies i els professors de la primera infància en entorns comunitaris.

Durant els últims set anys, ha dissenyat i dirigit un projecte internacional que vol facilitar el benestar emocional dels nens, adolescents i dones i homes adults a través de llibres de contes de “saviesa” que ens mostren formes flexibles per abordar els nostres conflictes emocionals.

Des de l’any 2015 és a Espanya fent recerca sobre l’actuació d’un professor amb nens (des del naixement fins als 3 anys) i les famílies. Aquest estudi de cas s’està duent a terme en una escola pública de primera infància a Pamplona, que segueix la filosofia educativa de Reggio Emilia.

Projecte —

Durant la meva estada a Faber escriuré sobre la meva experiència com a investigadora en una aula de primera infància. Em centraré en la relació que vaig desenvolupar amb el professor i en el nostre procés reflexiu, que em va fer qüestionar algunes de les meves idees sobre l’educació i el meu paper com a professora de professionals de la primera infància.