2018

Sheelagh Daniels-Mayes

Professora i investigadora en educació d’aborígens i indígenes

Sydney (Austràlia)

Del 3 al 18 d’abril de 2018

Biografia —

Sheelagh és una dona Kamilaroi, originàriament del nord-oest de Nova Gal·les del Sud. Va entrar a l’Escola d’Educació i Treball Social de Sydney el 2017 com a membre del programa de lideratge de Wingara Mura. El 2016, Sheelagh va completar el seu doctorat titulat “Pedagogies d’èxit culturalment receptives: millora dels resultats educatius per als estudiants aborígens d’Austràlia”, a la Universitat d’Austràlia Meridional. Ha estudiat l’àmbit de l’educació, la criminologia i la psicologia i ha treballat per a acadèmics, agències governamentals i comunitàries en diversos àmbits com la discapacitat, la manca d’habitatge, la promoció de la salut i el desenvolupament comunitari.

La investigació de Sheelagh utilitza la beca de pedagogia culturalment receptiva juntament amb la teoria de la raça crítica colonial modificada a partir de la beca més àmplia de la teoria de la raça crítica per treballar per millorar els resultats educatius per als estudiants aborígens. Sheelagh està especialment interessada en l’àmbit del racisme en l’educació i l’escolarització, i actualment se centra en la formació dels professors de preservei.

Projecte —

Durant la meva estada a Faber tindré l’oportunitat de reflexionar de manera crítica sobre els resultats de la meva investigació doctoral. D’aquesta manera espero poder ampliar les troballes en futures investigacions per tal d’investigar-les des d’un punt de vista pràctic i, en última instància, aplicar-les en la formació de professorat de preservei. A més, el meu temps a Faber el dedicaré a escriure, col·laborar i explorar el que està succeint arreu del món en l’àmbit de l’educació com a imperatiu de justícia social. Aquesta residència em donarà l’oportunitat de desenvolupar estratègies i respostes als sistemes educatius racialitzats preexistents que, a Austràlia, han estat sotmesos a dos segles de colonització.