2018

Supriti Dhar

Redactora, traductora, periodista i escriptora

Suècia i Bangladesh

Del 15 al 27 d’octubre de 2018

Biografia —

Fundadora i editora del primer portal en línia per a dones a Bangladesh, propietària de Women Chapter Bangladesh, escriptora convidada de ICORN (Suècia), defensora dels drets humans (HRD) del Frontline Defenders Forum (Dublín, Irlanda), membre de l’organització de Londres CSW (Solidaritat Cristiana a tot el món) que treballa pels drets de les minories (religioses, bloggers, freethinkers). Es va graduar en Periodisme Internacional a la Universitat Estatal de Sant Petersburg (Rússia), l’any 1992. Va començar la carrera com a periodista fa més de 21 anys, treballant en diversos mitjans de comunicació, des de premsa escrita i televisió fins a publicacions en línia. Es va involucrar amb l’activisme i va començar a escriure contra totes les males accions del govern, per la qual cosa, aviat, va ser inclosa a la llista negra de les agències del govern i es va veure obligada a deixar la feina. L’any 2013 va posar en marxa el seu propi portal per al benestar de les dones, una plataforma independent per a les dones anomenada Women Chapter. En un curt període de temps, s’ha tornat molt popular i ha aconseguit un Premi Internacional i un Premi Nacional per a un treball que canvia la vida. Desafortunadament, els fanàtics van començar a amenaçar-la; fins i tot la van intentar assassinar diverses vegades.

Projecte —

Com a periodista i editora de Women Chapter, el meu treball es va concentrar completament en els drets de les dones, els drets humans, els drets LGBT i els drets de les minories religioses.  Aquest portal és una plataforma per al moviment. Hem engegat moltes iniciatives des d’aquesta plataforma. Així que formar part del programa de la Residència Faber és una gran oportunitat per compartir els nostres pensaments i seguir endavant amb la planificació concreta. El propòsit del meu projecte és relacionar els drets de les dones amb altres drets.

Tenim molts altres problemes per aconseguir la igualtat de drets de les dones. Les dones del sud d’Àsia estan lluitant amb cada pas patriarcal des del domicili fins al poder. Quan les dones són assassinades i violades cada dia, és difícil concentrar-se en l’educació de qualitat de les dones. Alhora, és esperançador que les nostres dones estiguin travessant les barreres i hagin començat a trencar el silenci. Ens hem de centrar en això.