2020

Tiina Sihto

Investigadora de projectes en polítiques socials i públiques (fins a finals de 2019), doctora i investigadora postdoctoral a polítiques socials i públiques (a partir del 2020).

Jyväskylä (Finlàndia)

Del 12 al 15 de gener de 2020

Biografia —

Perfil Universitari

Tiina Sihto defensa la seva tesi doctoral al desembre de 2019 i, a partir de gener de 2020, treballa com a investigadora postdoctoral al Centre d’Excel·lència en Investigació sobre Envelliment i Atenció (CoE AgeCare, Acadèmia de Finlàndia, 2018-2025). En el seu doctorat, es va centrar en les condicions locals de la conciliació de la vida laboral i familiar de les dones a la ciutat de Jyväskylä. En la seva investigació postdoctoral, se centrarà en la intersecció dels serveis de salut mental i d’atenció a la tercera edat. Els seus interessos de recerca inclouen la cura, la investigació feminista sobre l’estat de benestar, la (des)igualtat de gènere, les relacions íntimes, la maternitat lamentable i la sociologia de les emocions. Ha publicat sobre les geografies emocionals de l’atenció, la política local d’atenció infantil, les decisions sobre el retorn a la feina de les mares i les classes, les queixes de les dones com a expressió de la desigualtat de gènere i la maternitat lamentable. A més, ha impartit cursos de pregrau sobre polítiques socials i públiques i ha dictat conferències sobre polítiques socials i públiques i estudis de gènere.

Projecte —

A Faber, treballaré en el capítol del llibre que estic escrivint juntament amb Armi Mustosmäki per a un llibre editat Storying Interventions against the Gender Gap from a Global Perspective (ed. Angela Fitzgerald). El títol de treball del capítol és: The most invisible maternal experience? Analysing regretting motherhood. En el nostre capítol, ens interessen les experiències i emocions de les dones finlandeses que lamenten la maternitat. Ens interessa especialment com i per què es manté ocult el penediment, i què passa quan es fa visible el penediment invisible.