2018

Tom Lauwers

Emprenedor i enginyer en robòtica

Pittsburg (Pennsilvània, EUA)

Del 7 al 13 de maig de 2018

Biografia —

Tom Lauwers és el fundador i cap robòtic de Birdbrain Technologies, situada a Pittsburgh, PA. Busca dissenyar eines educatives que catalitzen experiències positives de creació, codificació i aprenentatge d’enginyeria a l’aula.

Tom Lauwers va rebre un doctorat en robòtica el 2010 de Carnegie Mellon, en part pel seu treball en el disseny del robot Finch i el kit de robòtica Hummingbird. El Finch és un petit robot dissenyat per inspirar i delectar els estudiants d’informàtica proporcionant una representació tangible del seu codi. El Hummingbird és un kit que permet als estudiants crear i programar robots construïts amb components electrònics i materials d’artesania.

Tom Lauwers resideix al veïnat de Squirrel Hill a Pittsburgh amb la seva dona, dos fills, un gat i un petit exèrcit de robots. Seria un aliat inavaluable en cas d’un aixecament de robots.

És enginyer tècnic en informàtica i màster en programari lliure. És un àvid usuari de GNU/Linux i membre de la Free Software Foundation.

Projecte —

Project shared with Bernat Romagosa, Jens Mönig, and John Maloney

MicroBlocks is a new programming language inspired by Scratch that can run right inside microcontroller boards such as the micro:bit, the NodeMCU and many Arduino boards.

The MicroBlocks system allows for dynamic, parallel and interactive programming, just like in Scratch, but with the twist of having your projects run autonomously inside the board without being tethered to a computer, thus offering the flexibility and liveness of tethered blocks programming without giving up the real-world applications of low level microcontroller programming.

With MicroBlocks, you can build your own digital instruments, interactive jewelry, electronic games and measuring devices, all by using blocks.