2020

Vera Boitcova

Artista de performance

Sant Petersburg (Rússia)

Del 3 al 17 de febrer de 2020

Biografia —

Personal Web

Artista de performance i vídeo, pallassa i titellaire queer, feminista i activista LGBT. Membre de l’organització LGBT ‘Coming Out‘ (Sant Petersburg). Immigrant des de fa 8 anys, va viure, va estudiar i va treballar a Anglaterra, la Xina i Finlàndia.

Graduada a la Universitat Queen Mary de Londres (MA Teatre i Performance, 2015). Becària de la Fundació Kone (2020 – per al projecte ‘Tales of Transformation’). Artista en residència: Estudi d’artistes de Loviisa (Loviisa, Finlàndia, 2019), Hectolitre (Brussel·les, Bèlgica, 2019), Saari (Finlàndia, 2020). En els últims anys ha actuat a Art Muse (Sant Petersburg), Fòrum (Loviisa), Birmingham MAC, Battersea Arts Centre, Camden Peoples Theatre, Camden Centre, Brighton Dome, en diversos esdeveniments de Duckie i en diverses galeries del Regne Unit i Rússia .

Els seus interessos artístics inclouen: l’ús de tecnologies digitals en pràctiques performatives, trops macabres i d’horror, la representació de temes de salut mental en l’art i la narració de contes documentals.

Projecte a Faber —

Tals of Transformation és un projecte d’arxiu i performance en vídeo / en viu que explora la possibilitat de transformar traumes personals, principalment relacionats amb qüestions de gènere, sexualitat i identitat, en contes de fades plens de fantasmes digitals i bessons de vídeo. Aquest projecte és una forma de sanació a través de l’expressió creativa, l’exageració deliberada i el mirar el trauma personal (o qualsevol experiència important) des d’un angle diferent. L’objectiu final és crear un llibre de contes de fades interactiu, una mena de col·lecció que es pot actualitzar cada vegada que arriba un nou participant. Un altre objectiu important és augmentar la visibilitat dels personatges queer en el mig.