2019

Yamam Al-Zubaidi

Director d’Igualtat i Diversitat, National Touring Theater (Suècia)

Estocolm (Suècia)

Del 28 d’octubre al 8 de novembre de 2019

Biografia —

Yamam és actualment el director d’Igualtat i Diversitat al Teatre Nacional Turístic de Suècia (Riksteatern). Està especialitzat en igualtat i diversitat, treballant amb el marc legal i polític suec i de la UE, així com en gestió de la diversitat i amb experiència en recerca de dades sobre igualtat. Té un mestratge en anàlisi de decisions, riscos i polítiques (Universitat d’Estocolm).

Anteriorment va treballar a Swedish Equality Ombudsman, en el seguiment de la llei d’igualtat, així com en la investigació de casos de discriminació en l’ocupació. És l’investigador darrere del primer cas reeixit de discriminació al Tribunal Industrial Suec que involucra dos motius de discriminació (gènere i edat). Yamam és l’autor de l’estudi Swedish National Equality Data.

Projecte a Faber —

Actualment estic treballant en un llibre sobre la història de la legislació en matèria d’igualtat a Suècia. M’interessa específicament la (manca de) utilització de dades sobre igualtat en la legislació sobre mesures positives en relació amb la discriminació racial i no amb la discriminació per motius de gènere.

La Residència Faber és una gran oportunitat per mi d’intercanviar idees amb altres especialistes que discuteixen específicament la diferència entre l’enfocament de drets a la política com a oposició a l’enfocament de caritat. Espero aprendre dels altres participants, i espero contribuir també amb els meus coneixements i la meva experiència.