Presentació

Faber, Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a Olot és un espai on professionals del món de les arts, les ciències o les humanitats (escriptors, traductors, artistes de diverses disciplines, estudiosos, científics, etc.) venen a treballar en el seu projecte durant uns dies. Per això, Faber ofereix:

a) D’una banda, estades temàtiques que ja hi ha programades al llarg de l’any, en les quals professionals del món de les arts, les ciències o les humanitats poden venir uns dies a treballar en els seus projectes i compartir experiències amb la resta de residents. Durant l’estada, els residents col·laboren en activitats adreçades a estudiants, professionals o públic en general; unes activitats que es faran d’acord amb un projecte que tindrà en compte demandes i necessitats prèvies.

b) D’altra banda, estades individuals que tot professional del món de les arts, les ciències o les humanitats pot sol·licitar de fer i venir uns dies a treballar en el seu projecte. És preferible que aquestes persones vinguin fora de les dates en què hi ha estades temàtiques.

Els interessats en qualsevol de les estades poden consultar tota la informació a l’apartat Candidats.

Eixos fonamentals

Aportació i innovació

Faber és una institució singular en el panorama cultural català i també volem que ho sigui en l’àmbit de les residències internacionals. Hi ha poques residències que treballin amb eixos temàtics. A Faber s’hi ha treballat des de bon començament.

Talent i excel·lència

Els residents de Faber són professionals, acadèmics o creadors que venen avalats per un currículum i un projecte que responen als criteris d’excel·lència que en tot moment s’han explicitat des de la residència.

Internacionalització i diplomàcia cultural

Els residents coneixen Olot i Catalunya, i la ciutat i el país els coneixen a ells. La xarxa de relacions entre residents catalans i estrangers és cada vegada més gran i més profitosa. El mateix succeeix amb la xarxa de relacions que s’estableix entre institucions catalanes i estrangeres.

Retorn social i cultural

Faber és una institució de servei. De servei als residents, a les institucions, associacions i organitzacions (catalanes i estrangeres) amb què es relaciona i, per descomptat, als ciutadans de Catalunya. La residència, si alguna cosa és, és un generador d’activitats: trobades, seminaris, conferències, tallers i activitats diverses que redunden en benefici de la societat que les acull.

Equip

Francesc Serés, director

Escriptor i director de Faber Residency. Autor d’una àmplia obra literària que inclou De fems i de marbres (2003), La força de la gravetat (2006), Caure amunt. Muntaner, Llull, Roig (2008), Contes russos (2009) i Mossegar la poma (Quaderns Crema, 2012), tots publicats per Quaderns Crema. El seu darrer llibre és La pell de la frontera (Quaderns Crema, 2014), una no-ficció narrativa que descriu l’arribada de la immigració dels darrers anys al Baix Cinca i el Segrià. Traduït a diferents llengües, ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Literatura i el Premi Ciutat de Barcelona, entre d’altres, i col·labora habitualment amb mitjans com l’Ara, L’Avenç o El País.

 

Gavina Freixa, administració i comunicació

Va estudiar Ciències de la Comunicació a la Universitat de Wolverhampton (Anglaterra) i va treballar cinc anys en l’àmbit de la Comunicació. Després va ampliar la seva formació estudiant Filologia Catalana (UB) i fent el postgrau d’Assessorament Lingüístic (UAB). Ha treballat nou anys com a correctora de català per a l’Administració pública i diverses empreses.

L’espai

Faber s’ubica a les instal·lacions de l’Hotel Riu Fluvià, a Olot (la Garrotxa, Catalunya).

Agraïments

Ho fan possible:

Hi col·laboren:

Membre de:

Agraïments especials: