Què és Faber?

Faber, Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a Olot és un espai on escriptors, traductors, artistes de diverses disciplines, estudiosos i científics conviuen i treballen en el seu projecte professional.

Durant aquest temps de convivència, els residents col·laboren en activitats adreçades a estudiants, professionals i al públic en general. Aquestes activitats es faran d’acord amb un projecte que tindrà en compte demandes i necessitats prèvies.

La residència és, doncs, un espai interdisciplinari i contemporani que participa dels interessos de la societat que l’acull. Recull les idees, els corrents d’opinió i les preocupacions de la cultura contemporània europea i mundial. L’actualitat permanent de la residència es veu reforçada pels residents que hi arribin. Faber col·labora en el manteniment de vies comunicació vers Catalunya i vers el món, imprescindibles en la societat contemporània, i vol ser una eina de relació de la ciutat amb altres ciutats, i del país amb altres països.

Objectius

Faber és un espai inclusiu i dinàmic. Volem que els residents tinguin una estada agradable, que el temps d’intercanvi i de treball sigui productiu, per a ells mateixos, per a les institucions implicades i per a la ciutadania  d’Olot i de tot Catalunya.

El projecte de la residència està basat en el retorn cultural i social, un retorn en què serà clau la interacció entre els diversos agents que es trobaran a la residència: residents, ciutadania, i institucions catalanes i estrangeres.

Faber fomenta la creació i l’intercanvi de projectes entre els residents, que treballaran en eixos temàtics. La residència és també una eina de relació entre disciplines creatives, entre cultures i països.

Faber està oberta a propostes de professionals, d’institucions catalanes i d’arreu del món, però també d’empreses. Es poden proposar residents i activitats sempre que tinguin a veure amb les línies de treball marcades des de l’organització.

Direcció

Francesc Serés (1972) és escriptor. Ha escrit novel·la, reculls de contes, teatre i col·labora habitualment en El País i La maleta de Portbou.
És autor d’una àmplia obra literària que inclou De fems i de marbres (2003), La força de la gravetat (2006), Caure amunt. Muntaner, Llull, Roig (2008), Contes russos(2009) i Mossegar la poma (Quaderns Crema, 2012), tots ells publicats per Quaderns Crema. El seu darrer llibre és La pell de la frontera(Quaderns Crema, 2014), una no-ficció narrativa que descriu l’arribada de la immigració dels darrers anys al Baix Cinca i el Segrià.
Traduït a diferents llengües, ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Literatura i el Premi Ciutat de Barcelona, entre d’altres.

L’espai

Faber s’ubica a les instal·lacions de l’Hotel Riu Fluvià. Disposa de vuit habitacions àmplies i lluminoses, amb les condicions necessàries per treballar còmodament. Dins de l’hotel hi ha un espai de trobada on els residents podran treballar i compartir el seus projectes amb els altres residents. La sala de conferències completa les instal·lacions que es poden fer servir dins del mateix hotel.

De manera complementària, Faber pot oferir accés a altres equipaments de la ciutat, com el Teatre Principal d’Olot, la sala El Torín, la Biblioteca Marià Vayreda, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, l’Escola Municipal de Música i altres centres culturals i cívics que completen la xarxa d’espais disponibles.

Ho fan possible

Hi col·laboren

Membre de

Agraïments