Adam Morris | Escola Petit Plançó (Olot) | 9 d’octubre de 2017

La curiositat pot conduir gairebé a qualsevol lloc, inclosa una nova carrera. “Aquesta era la idea que vaig voler comunicar quan vaig explicar als alumnes de l’escola Petit Plançó la història del meu viatge a escriure sobre les sectes messiàniques americanes. Encara que no soc erudit de la religió o la història per la formació acadèmica, vaig començar a escriure sobre moviments messiànics després de la curiositat sobre una ruïna arquitectònica —l’hotel de luxe abandonat a Filadèlfia conegut com Divina Lorena— va conduir al meu descobriment del Pare Diví i el meu estudi posterior d’altres grups messiànics americans. Em vaig quedar completament fascinat pel que vaig aprendre, i el tema es va convertir finalment en un projecte de llibres a llarg termini. Com els vaig explicar als estudiants, mai no sabeu què podeu trobar o fer quan us permeteu ser curiosos de tant en tant.

Sempre és dinamitzador parlar amb un públic nou sobre els meus projectes: m’ajuden a veure’ls amb una nova llum. Al Petit Plançó he tingut l’oportunitat d’explicar l’impacte dels moviments messiànics sobre les relacions de gènere i raça nord-americanes amb els estudiants que van créixer en un context lingüístic i cultural completament diferents. Les seves preguntes intel·ligents em fan recordar diferències importants entre la manera com les persones de diferents orígens entenen la religió com a institució cultural i força social. Posaré aquestes idees en el meu treball.