POLITOLOGIA

Del 14 al 21 d’abril de 2020

(Des)conceptualitzar els fonaments i mites constitucionals

Durant aquesta estada, els residents treballaran i debatran sobre els temes jurídics fonamentals de la nostra disciplina, com som la legitimitat, el dret i la violència; els drets humans i el colonialisme; l’autodeterminació i el principi de la unitat de l’Estat; la forma de vida de la UE i els exemples de la teologia constitucional en el constitucionalisme impost. Cadascun dels participants (amb pseudònim) presentarà un tema, i la resta dels oients (també amb pseudònim) comentaran críticament la presentació. Les sessions seran gravades i després transcrites en diferents capítols per escriure un llibre, seguint la forma dels clàssics diàlegs atenesos.

Amb aquesta metodologia es vol debatre aquests aspectes de manera desacomplexada i no sotmesa als límits i restriccions que imposen els conceptes d’allò que és políticament correcte. L’objectiu es poder aprofitar la llibertat que atorga el pseudònim per tractar des de diversos vessants acadèmics i postures polèmiques, aspectes dogmàtics del dret i la ciència política. 

Aquests i altres temes que s’hi puguin relacionar són alguns dels eixos de treball que se seguiran a Faber durant aquest període. Poden optar-hi tot tipus de professionals que treballin en l’àmbit de la politologia o que hagin reflexionat sobre alguns dels seus temes cabdals, economistes, sociòlegs, filòsofs, historiadors…

D’altra banda, com sempre, l’objectiu de Faber en aquesta estada sobre politologia és afavorir l’intercanvi entre els residents i la comunitat educativa que els acull, a Olot, a la Garrotxa i a Catalunya.