La il·lustradora Clara Nubiola ha fet una estada a la Residència Faber, on ha reflexionat i investigat sobre urbanisme. Amb el seu art Nubiola explora els intersticis dels espais urbans i ressegueix les vores i les patologies de les ciutats. Avui ens explica a Núvol la seva experiència peripatètica a Olot, en un text que acompanyem amb imatges del seu art.

No he volgut saber-ne res. De l’edifici de l’esquerra, de la casa modernista o de la font de la plaça que no t’has de perdre. No m’interessa.

Sortiré a caminar, sense saber-ne res.

Vull trobar els horts de la Maria, els bancs on seu el Pere i aquell Rancho Trujillo de l’última jornada on dos teletubbies cavalquen sobre un cavall de feltre i un gall em repta amb un quiquiriquí brutal.

No vull suggeriments icònics ni esperances de postal.

Sortiré a caminar, sense saber-ne res.

Renuncio al coneixement científic.

M’emparen tres bolígrafs, dues llibretes i unes botes de caminar.

Sóc la Clara Nubiola i fa deu anys que camino.

Vaig començar sense fer-me preguntes.

Volia o crec que necessitava sortir del centre de la ciutat on visc, trobar els llindars urbans, descobrir els espais inhòspits, trencar les rutines de sempre. Descobrir el bar en extinció, creuar al barri del costat, trobar-me que no sé on sóc, infiltrar-me en les petanques.

Sortia de casa sense objectius ni destins concrets, sovint perduda, un peu darrere l’altre i sempre amb la llibreta, el bolígraf i la càmera.

[…]

Data de publicació: 2-05-2018

Núvol.com