Transició energètica

Març 2018

Faber acull durant un mes enginyers, arquitectes i ecòlegs, però també economistes, sociòlegs i historiadors, i tot tipus de professionals. A tots ells els animem a presentar projectes relacionats amb energies renovables.

SOSTENIBILITAT, EDUCACIÓ, FUTUR

L’accés a l’energia i el seu ús han estat dos dels motors de la història de la humanitat. També els que l’han portat cap a zones perilloses i, fins i tot, els que n’amenacen el futur. Estem en un punt clau perquè hem estat capaços de predir les conseqüències nefastes que pot tenir l’ús d’energies que produeixen les energies derivades dels combustibles fòssils. Estem en un moment crucial que implica responsabilitats individuals i col·lectives: hem pogut crear la tecnologia necessària i solucionar molts problemes, tenim el coneixement de les conseqüències i sabem com estalviar-nos-les. És un debat que sobrepassa la tècnica i la ciència i s’obre a la política i a l’ètica, a un pensament històric que es projecta al futur.

Els reptes que ens planteja aquest futur són diversos i complexos. Ens interpel·len com a persones i com a societat, com a agents actius i passius de les causes i de les conseqüències del desenvolupament tecnològic.

És per això que a Faber creiem imprescindible abordar aquest tema i donar-li un tractament seriós, allunyat d’escenaris utòpics o apocalíptics. I per això, també, fem una crida a enginyers, arquitectes i ecòlegs, però també a economistes, sociòlegs i historiadors i a tot tipus de professionals i els animem a presentar projectes que segueixin les línies de treball i pensament anteriorment descrites.

L’estada es farà a la Residència Faber del 5 al 28 de març de 2018.

Termini de presentació de la candidatura: 1 de febrer

Comunicació de resultats: 15 de febrer o abans

 

Articles Relacionats