Paul Behrens | Professor adjunt

Vaig sol·licitar la residència a Faber per continuar treballant en com es necessitarà la terra durant la transició energètica, ja que les energies renovables tendeixen a requerir més terra que els combustibles fòssils convencionals. No obstant això, la meva experiència va ser molt més rica del que sembla! Va ser meravellós conèixer altres investigadors, que havien vingut de diferents indrets del món per treballar en temes relacionats amb l’energia. Vam compartir pel·lícules, presentacions, invents i cerveses! Vam xerrar molt, entre altres temes, sobre els enormes canvis en el medi ambient, la forma en què les societats interactuen, com podem utilitzar l’art per destacar l’ús de l’energia i com el disseny pot millorar els usos de l’energia i els materials.

Vam visitar empreses locals que es prenien tan seriosament la transició energètica que va ser una veritable inspiració. El seu entusiasme i el seu èxit demostren que no hi ha necessitat de triar entre el medi ambient i els beneficis. Ens van demostrar que hi ha molta activitat a Olot i al seu voltant. Impartir una classe als nens d’una escola local va ser un veritable plaer; estaven molt compromesos i van entendre els problemas de seguida. Va ser fantàstic conèixer les interessants classes sobre energia que estaven fent.

Olot, i l’hotel Riu Fluvià, són un lloc meravellós per allotjar-se, la gent és increïblement amable, l’hotel fantàstic, i les amistats fetes entre els residents van ser profundes. He estat explicant a tothom la feina que es fa a la residència i com de bonica és la ciutat i els seus voltants. Va ser una experiència magnífica feta fàcil, agradable i gratificant per l’equip de Faber. Moltes gràcies!