Josef Horňáček | Professor ajudant a la Universitat Masaryk

L’estada a Olot em fa recordar un ambient molt amable i amistós, el que vaig sentir cada dia durant la meva estada a Faber. Tots els col·legues i gerents del projecte m’inspiren en el meu treball i acompliment per al futur.

Així que m’he trobat per primera vegada amb fenòmens culturals dels que mai havia sentit a parlar, l’impacte dels víkings o la multiculturalitat de Puerto Rico (gràcies de nou, Irene García i José Delannoy). Les discusions van ser molt enriquidores, encantadores i plenes de noves idees.

No obstant això, en les nostres converses formals i informals, vaig trobar una cosa nova per el meu punt de vista sobre els nous desafiaments. Va ser un sentiment de reconeixement comú dels valors que ens uneixen a tots els països i nacions.

En el nivell dels meus propis projectes de recerca: quan vaig arribar a Olot, havia preparat poques idees per a la presentació sobre l’impacte en el teatre. Aquestes idees van ser recollides en la presentació Activitats Teatrals com a Instrument d’Inclusió Social. D’acord amb els conclusions de les discussions següents, vaig decidir difondre aquestes idees sobre la cultura en el seu conjunt. Em porta ara a la nova proposta de recerca de les activitats culturals com a instruments d’inclusió social. I a més, el paper de les subcultures en les minories i entre els marginats. 

Bé, vaig esmentar gent agradable i un lloc agradable a Olot. Però no he d’oblidar la bella natura de Catalunya, les seves muntanyes, boscos i rius.