Arianna Giménez | Periodista visual

És la primera vegada que tinc l’oportunitat de gaudir de la Residència Faber. Anar-hi em feia especial il·lusió: en primer lloc, perquè ho feia de la mà del col·lectiu periodístic Somatents, en el qual participo des de fa un any, i en segon lloc, per conèixer les propostes que portaven les residents d’arreu del món.

Com a col·lectiu hi anàvem amb un munt de reptes en els quals treballem des de fa mesos. Un dels més importants és la reformulació del mitjà. Faber ha estat l’espai que ens ha permès imaginar i començar a traçar com volem que sigui aquest nou camí.

No és fàcil que s’aposti per nous projectes periodístics, i encara menys si no són rendibles econòmicament. La Faber ens ha obert les portes de manera generosa i ja sempre formarà part de la història d’aquesta nova aventura.

Les pors i l’emoció que suposa empendre nous desafiaments han anat apareixent durant aquests dies. Per encarar-nos, no només ens hem servit de les cures com a col·lectiu —la Faber també ha estat cabdal per enfortir els lligams entre nosaltres—, sinó que també hem pogut comptar amb el suport dels altres residents que ens han compartit els seus punts de vista amb generositat.