Entre el 12 de març i el 9 d’abril han passat per Faber nou residents del món de la dansa. Ha estat gairebé un mes ple d’activitats, a escoles i instituts, i amb un resultat final excel·lent.

Hem tingut crítics de dansa i teatre, ballarins, coreògrafs i professors; professionals que comparteixen d’una manera o altra un àmbit, però que provenen de països ben allunyats (Brasil, Espanya, Lituània, el País Basc, el Canadà, Catalunya, Polònia, Israel).

Tots ells, a banda de treballar en els seus projectes professionals, han participat en diverses activitats durant la seva estada a Faber. Ibis Albizu va fer una conferència titulada «La història de la dansa a ritme de trocks» a l’INS Castell d’Estela (Amer); Greta Bernotaité va fer quatre tallers d’actuació i dansa al Cor de Maria (Olot) i un al Petit Plançó (Olot); Meagan O’Shea va fer un parell de sessions sobre creativitat, improvisació i moviment al Petit Plançó (Olot); Teresa Fazan va fer una xerrada sobre crítica de dansa a l’Escola Pia d’Olot; Lior Lazarof va fer vuit sessions de dansa i moviment al Petit Plançó, i els membres del Colectivo Lamajara (Reinaldo Ribeiro, Paloma Hurtado i Daniel Rosado), en el marc del festival Sismògraf, han estat preparant el seu nou espectacle, LABranza, que representaran el 22 d’abril a Olot.

Balanç en xifres en un mes de residents

Durant aquesta estada han passat per Faber 9 residents, s’han dut a terme 17 activitats, les quals han arribat a un públic total de 320 persones mitjançant l’ús de dues llengües (anglès i castellà).

Qui ha fet possible aquesta estada

En aquesta estada han tingut un especial protagonisme les escoles i els instituts, que ens han mostrat, una vegada més, un gran interès perquè els seus alumnes es poguessin beneficiar dels coneixements i experiència dels residents. És per això que volem expressar el nostre agraïment a Montse Planella (INS Castell d’Estela d’Amer), Servand Solanilla i Bea Roldan (Cor de Maria, Olot), Sílvia Sala (INS Malagrida, Olot), Sílvia Brossa (Petit Plançó, Olot) i Margalida Asparó i Carrie Dorca (Escola Pia, Olot). A la directora del Teatre Principal d’Olot i directora del Sismògraf per oferir-nos els espais del teatre perquè els residents hi poguéssiu assajar; i Anna Roca, actriu i directora de teatre, per facilitar-nos també espais d’assaig per als residents. I, per descomptat també, als residents, que s’han mostrat receptius en tot moment i s’han adaptat tant com han pogut a les activitats que els hem proposat. I gràcies també a les 320 persones que han participat en els actes que hem organitzat; sense elles, cap acte tindria sentit.

I finalment, gràcies a l’Ajuntament d’Olot i el Departament de Cultura de la Generalitat, pel seu suport a aquest projecte.

I ara, què toca?

Ara sí, acabada aquesta tercera estada de l’any, continuem treballant per acollir, d’aquí a menys d’un mes, 21 periodistes que treballaran en les noves direccions que pren el periodisme.