Lizbeth Vega | Doctora en Psicologia. Investigadora i professora titular a la UNAM

Quan vaig sentir a parlar de Faber per primera vegada, vaig pensar que seria un lloc bonic perquè els meus fills hi fossin, perquè tots dos són artistes. Però el passat mes de desembre, una de les meves col·legues, Roxanna Pastor, em va dir que hi va anar i que va ser una experiència molt bonica. Vaig pensar que, igual que una científica i una professora universitària de postgrau, una residència no era per mi, però la meva amiga em va convèncer que em presentés perquè, segons ella, seria una experiència molt gratificant i enriquidora per mi, com ho va ser per ella.

M’hi vaig inscriure, i afortunadament amb èxit. La Roxanna tenia raó: des que arribes a Faber et sents fascinat per aquest bell lloc, situat a Olot, una ciutat molt acollidora. A més, et sents agraït amb l’amabilitat de la Gavina i en Pau, que et fan sentir com si estiguessis a casa. El lloc és molt tranquil i perfecte per treballar-hi. Més que això, va ser un plaer treballar observant les belles postes de sol diàries.

Interactuar amb altres persones de diferents països, professions, cultures i orígens, va oferir riques oportunitats per a l’intercanvi mutu d’experiències sobre educació i innovacions pedagògiques. A més, el nostre sopar diari va ser una oportunitat molt rica per conèixer-nos i compartir idees, experiències, rialles i moltes altres coses de valor incalculable.

Gairebé vaig poder acabar un esborrany d’un article que havia hagut d’ajornar durant molt de temps, i, el que és més, també vaig fer alguns nous amics amb els quals prevec mantenir el contacte.

Per tot això, gràcies Residència Faber!