Ana Jofre | Professora adjunt d’Arts i Tecnologia Creativa

Abans d’arribar a la Residència Faber, simplement esperava tenir un temps de treball tranquil en un bell entorn. De fet, la residència em va donar el temps i l’espai que necessitava per treballar (i completar) el projecte que havia proposat, però l’experiència em va donar molt més. Dir que l’entorn és bonic és quedar-se curt. Els residents ens vam allotjar a l’hotel Riu Fluvià, que ofereix espectaculars vistes a la muntanya en totes les direccions, i un personal amable que va fer que tots ens sentissin com a casa. L’habitació era gran, amb balcó i escriptori que donava a la vista, la qual cosa permetia un treball inspirat i productiu.

A més de l’impressionant teló de fons del paisatge natural, Olot és una ciutat diversa, interessant i culturalment rica. La ciutat compta amb una bella arquitectura modernista, art públic i museus d’alta qualitat. Durant la meva estada, vaig tenir l’oportunitat d’assistir a la conferència de Robolot, que va revelar una gran activitat i compromís amb la tecnologia més avançada a la regió.

El personal de la residència es va assegurar que totes les nostres necessitats fossin satisfetes, que estiguéssim connectats amb activitats locals d’interès per a nosaltres i, el més important, van crear una atmosfera per estimular l’intercanvi intel·lectual entre els residents. De fet, l’intercanvi intel·lectual i les connexions creades van ser la part més valuosa de la residència. Els organitzadors de la residència van fer un excel·lent treball amb la selecció dels residents de tal manera que tots vam compartir i aprendre els uns dels altres.