Rodrigo Aldeia Duarte | Tècnic a l’Arxiu Nacional de Brasil, investigador de doctorat a l’UFRJ/IBICT

Va ser una experiència meravellosa tenir l’oportunitat de passar un temps a la Residència Faber. Vaig poder dedicar-me exclusivament a desenvolupar el meu treball, el que va suposar un gran impuls a la investigació que estic duent a terme en l’actualitat. Però també va ser molt enriquidora l’oportunitat de compartir experiències i perspectives amb altres residents, d’orígens diferents però complementaris.

El bell paisatge de la Garrotxa i l’amabilitat de la gent d’Olot contribueixen al fet que els residents se sentin acollits i còmodes per desenvolupar les seves activitats. Menció especial mereix l’equip de Faber, molt atent i amable, que ens ajuda en totes les situacions que es presentin i contribueix a crear un ambient de treball més rendible.

Definitivament recomanaria la Residència Faber a tots aquells que necessitin enfocar-se en la maduració de la feina acadèmica o artística, i ser capaços de fer noves connexions amb altres practicants de diferents parts de món. Tot això, sumat a la immersió en la cultura i la llengua catalanes, fan de Faber una fantàstica oportunitat per millorar com a artista o com a investigador, i connectar amb els seus col·legues internacionals.

El que és més valuós és que Faber és una interrupció de la rutina diària, la qual cosa permet un temps per a una reflexió profunda sobre aspectes específics de la pròpia feina.