Andrea M. Vásquez Fernández | Doctoranda

Vinc de la disciplina d’Ingeniería Forestal i últimament una exposició més interdisciplinària (Ciències Ambientals i Socials, Política Indígena i Antropologia Política) i mai abans havia sentit a parlar d’aquest tipus d’oportunitats. Un dia vaig rebre un correu electrònic d’invitació per aplicar a la Residència Faber a Olot i em vaig quedar perplexa. La invitació va arribar en un moment particular del meu programa de doctorat: necessitava concentrar-me per preparar-me per a un important lloc en el programa, l’examen complet de doctorat. Per tant, vaig decidir anar per aquí.

L’experiència va superar les meves expectatives. El poder tenir temps per concentrar-me en les tasques identificades en un ambient tranquil i favorable va ser valuós. En la meva vida quotidiana, acostumo a estar envoltada de la bogeria del trànsit, llargs desplaçaments, diversos compromisos, reunions i esdeveniments, per la qual cosa vaig gaudir immensament de la gestió del meu temps (treballar amb el meravellós paisatge d’Olot a la meva finestra, va ser una gran avantatge!). La calidesa, l’amabilitat i (ara) l’amistat dels companys de residència van fer l’estada encara més preciosa. Junts compartim àpats meravellosos, com també el nostre temps, els nostres projectes, expectatives, dubtes, consultes i fins i tot veient documentals!

L’espai de treball habilitat, amb bon ambient, paisatges encantadors, deliciosos aliments i, sobretot, la qualitat humana, així com la cura de l’equip de Faber i el personal de l’Hotel Riu Fluvià han fet d’aquesta residència una experiència com mai no havia tingut.

Moltes gràcies a tots!