Don Shafer | Locutor, estudiant i investigador

Tant si són notícies sobre el nostre clima carregades amb l’apocalipsi imminent o esdeveniments políticament i socialment carregats que desafien les nostres creences culturals i tribals, totes formen part d’un paisatge mediàtic cada vegada més reduït i desafiant. La invitació a unir-me a la Residència Faber a l’octubre em va donar l’oportunitat d’explorar els nostres fòrums públics en el Programa Nou Periodisme II. Olot és l’enclavament perfecte en els contraforts dels Pirineus, on el passat i el present es donen cita per debatre sobre el nostre futur.

Vaig tenir la sort de formar part d’un grup increïble de periodistes de diverses disciplines que treballen en projectes multimèdia fascinants. Des de l’exploració de la censura, l’ètica, la guerra civil salvadorenca, l’edat adulta, la llibertat d’expressió i els drets humans, fins a històries d’amor, la relació entre l’època colonial espanyola i Catalunya, un documental sobre les dones de Reina Amalia, els conflictes socials a l’Argentina, el paper de la dona en la fotografia i com fer créixer i enfortir el col·lectiu periodístic SomAtents, que està desenvolupant noves plataformes de comunicació a mesura que construeix una organització de notícies independent.

Si la democràcia comença en la conversa, llavors necessitem trobar noves maneres de nodrir una cultura en què el poble parli rutinàriament d’aquelles coses que ens ajuden a entendre’ns els uns als altres, ja sigui sobre el nostre clima, raça, religió, gènere o política. La Residència Faber és un programa que canvia la vida i que anima aquestes converses més profundes a construir ponts en els nostres fòrums públics. Em sento honrat d’haver pogut treballar amb un grup tan talentós i un equip tan meravellós que va tenir la visió i la passió de crear aquest important programa. Animo a qualsevol que busqui una experiència sincera i desafiant i que s’hi inscrigui!