Clara Nubiola | Artista i il·lustradora

Des de l’Observatori del Paisatge de Catalunya em van convidar a formar part del grup de persones que durant el mes de gener estarien a la Residència Faber. La temàtica era urbanisme i sense cap mena de dubte m’hi vaig apuntar entusiasmada. Només vaig necessitar una hora i mitja de cotxe per desplaçar-me de Barcelona, la meva ciutat habitual, fins a Olot, on s’ubica la Residència Faber. Però la percepció de deixar enrere les meves rutines, la família i el paisatge van ser majúscules.
L’oportunitat d’estar una setmana treballant sense interrupcions, en un lloc francament especial, al meu ritme, amb un projecte que m’entusiasmava i que, encara avui, a dos dies d’inaugurar-lo, m’entusiasma, ha sigut fantàstica. Volia viure “l’experiència Faber” però sobretot per mi era important viure la ciutat. Amb un projecte on em vaig proposar caminar per tots els carrers d’Olot per tal de crear un relat subjectiu de la ciutat, vaig poder viure la ciutat, sortint a caminar cada dia durant els cinc dies que va durar el projecte. Jornades de 15 quilòmetres caminant cada dia, jornades que em permetien descobrir, palpar, viure la ciutat d’Olot i al mateix temps, a l’arribar la tarda, refugiar-me a la residència, amb les vistes de la Garrotxa clavades a la finestra, per ordenar, classificar, pensar tot el material acumulat durant el dia.


Tot això amb la sorpresa de compartir la residència amb bellíssimes persones que, igual que jo, treballen i pensen l’urbanisme des de vessants molt diversos. Amb elles he pogut compartir uns grans esmorzars i els millors sopars, i espero que el nostre contacte perduri gràcies a totes les tecnologies que avui ho fan possible. Agraïda també, i molt, a totes les persones que fan la Residència Faber perquè des del primer dia he notat i percebut l’amor que posen en aquest projecte tan especial. Llarga vida a Faber i segur, fins aviat. Gràcies per tot.